fbpx

Cele 12 ”șmecherii” ca să faci economii

Când vine vorba de bani, economisirea nu este subiectul meu favorit.

Prefer creșterea veniturilor!

Totuși, economisirea este extrem de profitabilă, pentru că fiecare leu pe care îl salvezi într-un proiect, este profit pur.

Veniturile se impozitează. Reducerea costurilor, nu.

În consecință, merită să vorbim despre modalitățile prin care putem face economii.

Am selectat pentru tine 12 astfel de modalități.

Sunt un fel de ”tips and tricks”, dacă ar fi să folosim terminologia americană.

Pe românește, este lista mea cu ”șmecherii” preferate când vine vorba de economisirea banilor.

Iată-le:

  1. Fă-ți obiective de economisire pe termen scurt: de exemplu, 200 de lei pe săptămână sau ceva de acest gen.Vei avea mai mult succes cu astfel de obiective decât cu cele pe termen lung (6 luni sau un an).
  1. Obișnuiește-te să aduni mărunțișul de prin buzunare de fiecare dată când te schimbi în haine de casă și pune-l în același loc (borcan pușculiță, etc.)
  1. Când vrei să cumperi ceva, nu te gândi doar cât costă, ci cât trebuie să muncești ca să poți plăti acel obiect.Asta te va ajuta să privești lucrurile mai clar.
  1. Mergi la cumpărături cu lista și ține-te de listă. Aici nu mai sunt multe de spus. Pur şi simplu fă acest lucru de câteva ori și trage concluzii. ;)
  1. Mergi pe jos.
    Este sănătos.

    Oricum, ar fi de dorit să faci minim 10.000 de pași pe zi, iar dacă stai în birou faci între 2000 și 40000 de pași.

    Dacă drumul până la birou durează mai puțin de o oră (6-8000 de pași) ar fi interesant să reduci cheltuielile de transport în timp ce mărești beneficiile pentru sănătate.

  1. Ești sigur că ai nevoie de tot spațiul în care locuiești? S-ar putea să te alinți în privința asta…Este posibil ca un aranjament mai bun al locuinței tale să îți aducă o economie de 100 de euro pe lună (de exemplu).

    În 10 ani asta înseamnă 12.000 de euro, fără să iei în calcul nici o dobândă.

    Cu o strategie de investire inteligentă ar putea însemna destul de ușor 20.000 de euro.

    Ți-ar prinde bine acești bani peste 10 ani ?

  1. Dacă ai o locuință proprietate fă un calcul în ceea ce privește investiția în confortul termic pe 10 sau 20 de ani.S-ar putea să constați că o investiție în izolarea termică sau o soluţie tehnică inteligentă de încălzire îți poate economisi multe mii de euro pe termen lung.
  1. Cumpără haine pe două criterii: preț și durabilitate, nu doar preț.Un tricou care se strică după două purtări e o afacere proastă, indiferent cât a costat.
  1. Renegociază prețul plătit pentru telecomunicații (telefon, internet).Pe măsură ce tehnologia avansează, costurile în acest domeniu scad.În consecință, majoritatea oamenilor plătesc bani în plus pentru că nu îşi renegociază contractele.

    Nu rata această oportunitate !

  1. Ai grijă să cercetezi, înainte să te distrezi!Soția mea este maestră în găsirea unor prețuri excelente atunci când plecăm în excursii.Dacă planifici din timp și compari multiple oferte poți găsi niște prețuri incredibil de convenabile.
  1. Planifică-ți cadourile! În aceeași idee ca cea de la punctul 10, planificarea cadourilor te poate scuti de cheltuieli inutile.Cele mai frumoase cadouri sunt cele potrivite, nu cele scumpe.

    Dar, … ca să potriveşti un cadou cu destinatarul său e necesar să te gândeşti la asta cu mult timp înainte.

  2. Învaţă CUM să economiseşti – adică, studiază banii! O singură idee în genul celor de mai sus, pe care o înveţi şi o aplici, îţi poate aduce economii de zeci de mii de euro pe parcursul mai multor ani.

Partea cea mai frumoasă?

Oricare dintre aceste idei poate fi transformată în obicei de viață – ceea ce înseamnă că devine automatism și, în consecinţă, nu îţi mai consumă energie, dar îţi aduce bani.

Inspiraţie!
andy szekely

P.S: Vrei să-ţi organizezi finanţele personale şi să îţi creşti sursele de venit? Te aștept la Conferința 6C Cash: https://conferintele6c.ro/cash unde vei învăța CUM SĂ identifici convingerile care te limitează şi te împiedică să acumulezi avere şi să te bucuri de abundenţă.

Comentează




* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.