fbpx

6 modalități prin care antreprenorii rezolvă problemele diferit

Din observațiile mele am tras concluzia că un antreprenor sau o persoană cu un spirit antreprenorial are capacitatea de a rezolva diferit situațiile dificile comparativ cu alți profesioniști.

Întrebarea care se pune este dacă antreprenorii de succes își folosesc talentul natural pentru a găsi succesul, sau dacă aceste abilități sunt cultivate în urma unor ani întregi de experiență.

Am făcut o analiză și am indentificat 6 modalități prin care antreprenorii gestionează mai bine problemele apărute, și anume:

  1. Identifică problema în primul rând

Unii oameni consideră că antreprenorii sunt un fel de inventatori creativi: plecând de la zero, ei vin cu un produs pe care consumatorii îl iubesc apoi.

Însă nu așa stă situația…

De cele mai multe ori, antreprenorii de succes sunt cei care descoperă o problemă sau o lipsă în piață, pe care ei o pot rezolva prin intermediul produsului sau al serviciului lor.

Un exemplu care îmi vine acum în minte este cel al fondatorilor Airbnb.

(O platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar).

Brian Chesky și Joe Gebbia,  au identificat 2 probleme simultane în zona lor de business.

Chiar ei aveau probleme în a găsi o chirie pe care să și-o permită în New York, și a doua, că toate hotelurile din oraș erau mai tot timpul ocupate.

Astfel, ideea lor de business nu a apărut din neant, ci prin identificarea unor nevoi reale din piață.

 

  1. Rămân calmi

Conform unui studiu realizat de TalentSmart, 90% din top performeri sunt capabili să își gestioneze emoțiile cu succes atunci când se confruntă cu niveluri ridicate de stres.

Atunci când dăm voie emoțiilor să intervină total necontrolat, ne confruntăm cu luarea de decizii pe fundal reactiv și pierdem legătura cu partea noastră rațională.

Drept urmare, luăm decizii proaste și ne putem crea o imagine greșită în fața angajaților.

Bineînțeles, a rămâne calm este ea în sine o problemă majoră.

Este nevoie de ani de practică și auto-disciplină pentru a învăța cum anume să nu lași emoțiile negative să preia controlul.

 

  1. Încep cu generalul și apoi se focusează pe specific

Atunci când apare o problemă, cei mai mulți oameni se pierd în detaliile acesteia. 

Antreprenorii de succes tind să se gândească la problemă mai întâi ca imagine generală și abia apoi se uită la aspectele specifice.

O astfel de atitudine / mod de a vedea situațiile pleacă de la gândirea strategică pe care ei și-o dezvoltă în cadrul conducerii unui business, viziune pe care o aplică atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

 

      4.  Se adaptează

Oamenii de afaceri au învățat să se adapteze fluctuației pieței.

Ei nu rămân fideli imaginii de brand sau procesului gândit inițial, atât timp cât acestea nu mai funcționează.

Aici dau exemplul companiei Nokia, cunoscută de noi drept cel mai mare provider de telefoane din lume între anii 1998 și 2012.

Însă Nokia nu a fost dintotdeauna producător de telefoane.

Inițial, compania a început ca producător de hârtie, care mai târziu a tranzitat la producția de anvelope și galoși din cauciuc.

A devenit companie de device-uri în momentul în care a crescut nevoia de servicii de comunicații militare și servicii radio de urgență.

 

  1. Deleagă și împart sarcini

Antreprenorii sunt conștienți că nu pot rezolva totul singuri, că nu dețin soluția la toate problemele.

În schimb, delegă problemele către specialiștii din aria respectivă, deoarece ei știu mai bine ce e de făcut.

 De asemenea, antreprenorii nu se tem să delege autoritatea unor angajați interni în care au încredere, și nu stau pe gânduri să investească bani pe firme externe și consultanți dacă aceștia pot rezolva problema mai rapid și mai eficient.

  1. Măsoară rezultatele și reflectă asupra lor

Rezolvarea unei probleme nu trebuie să se oprească aici.

Un antreprenor petrece timp pentru analiza rezultatelor și a eforturilor implicate cu ajutorul instrumentelor de analiză, reflectând asupra acestora.

Analiza îi ajută să înțeleagă dacă eforturile au dus la un câștig sau la eșec, astfel încât să îi ajute să ia decizii mai bune pe viitor.

Fie că ești sau nu (încă) un antreprenor, îți recomand să iei în calcul aceste 6 modalități atunci când vine vorba de abordarea unei situații dificile sau a unei probleme, fie că e vorba de una de business sau de una din viața de zi cu zi.

P.S: Tu ce modalități de rezolvare a problemelor ai? 

Am creat special pentru acest scop un training bazat pe un INSIGHT care mie mi-a schimbat radical viața antreprenorială și garantez ca ți-o poate schimba și ție. 

Dacă ai planuri pe termen lung cu afacerea ta, te sfătuiesc să intri pe: https://asic.ro/epic

Inspiraţie!
andy szekely

 

Comentează




* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.