fbpx

Tu ce sistem de gestionare a banilor aplici?

Salut,

Acum câţiva ani Oana Bucurenciu de la Business24 a vrut să ştie cum înţeleg eu prosperitate şi gestionarea banilor aşa că i-am răspuns cu drag:


Autor: Oana Bucurenciu | Business24

Un sistem de gestionare a banilor îţi va uşura accesul spre prosperitate, pentru că „a avea bani” şi „a atinge prosperitatea” sunt două concepte total diferite spune Andy Szekely, antreprenor, autor şi speaker profesionist în educaţia oamenilor maturi.

„Cel mai simplu mecanism este să împărţi banii în trei categorii: de consum, de circulaţie şi de creştere şi să creezi conturi pentru fiecare funcţie”, explică acesta.

„Convingerile nefericite pe care le-am preluat din familie şi societate ne blochează prosperitatea.

Din fericire, ele se pot schimba destul de uşor prin mecanisme psihologice şi emoţionale”, mai spune antreprenorul.

Business24 îţi propune sistemul dezvoltat de acest expert de gestionare a banilor, sistem care „garantează stingerea datoriilor”, îţi asigură „independenţa financiară” şi îţi permite „aprofundarea sistemului de îmbogăţire pe care îl practică cei mai prosperi oameni din lume”.

„Cred că sunt trei zone fierbinţi în viaţa fiecărui om, zone în care sistemul de convingeri şi valori personale trebuie revizuit pentru a permite o viaţă eficientă: sănătatea, relaţiile şi banii.

Dintre acestea, pentru manageri, antreprenori şi liber profesionişti, finanţele reprezintă o preocupare omniprezentă, aşa că am ales să oferim un sistem de funcţionare eficientă a banilor în viaţa fiecărui om”, declară Andy Szekely pentru Business24.

Ştii să faci diferenţa între bani şi prosperitate?

„Diferenţa dintre bani şi prosperitate e uriaşă”, explică acesta, „pentru că banii sunt un mijloc, iar prosperitatea o stare dorită”.

Când confunzi cele două concepte, apare „durerea”, susţine expertul, întrucât ai impresia că dacă nu ai bani, nu poţi fi prosper.

„În realitate, prosperitatea este o atitudine ce rezultă dintr-un sistem de valori şi convingeri bine pus la punct şi revizuit periodic”, completează acesta.

Money Mastery Bootcamp – sistemul de gestionare a banilor care garantează stingerea datoriilor şi independenţa financiară

Există mai multe astfel de sisteme, dar secretul este să îl alegi pe cel care ţi se potriveşte ţie.

„De exemplu, în Bootcamp noi livrăm două astfel de mecanisme.

Unul în format tabelar, util pentru persoanele care se descurcă bine cu detaliile şi unul mai generalist, util persoanelor un pic mai… visătoare”, vorbeşte expertul despre proiectul său de suflet, Bootcamp University.

„În esenţă, totul pleacă de la înţelegerea funcţiilor banilor.

Cel mai simplu mecanism este să împărţi banii în trei categorii: de consum, de circulaţie şi de creştere şi să creezi conturi pentru fiecare funcţie”, subliniază acesta.

Chiar şi el a aplicat acest sistem de gestionare a banilor în ultimii patru ani şi s-a dovedit „foarte clar” că funcţionează.

„Când mă uit la situaţia în care eram înainte de asta îmi dau seama prin contrast cât de mare este puterea cunoaşterii bine aplicată”, punctează Szekely.

Milionarii tăcuţi, exemplele pe care trebuie să le urmezi

„Acei oameni care au un stil de viaţă aproape exact aşa cum şi-l doresc şi care au depăşit nivelul de prosperitate reprezentat de borna: un milion de euro”, ar trebui să fie punctul tău de reper.

„Pentru că prosperitatea, cum spuneam, este o stare dorită şi eu cred că ea e reprezentată de nivelul de împlinire pe care îl simţi, nu de mărimea contului (asta după ce ai depăşit pragul traiului foarte decent…)”, completează Andy Szekely.

Cheltuieşte vs. Investeşte

Întrebat ce părere are despre sintagma „Cheltuieşte inteligent şi cu plăcere”, Andy Szekely s-a arătat încântat, dar îţi propune o nouă sintagmă: „Investeşte inteligent şi cu plăcere”.

„Cred că oamenii prosperi îşi focalizează mai mult atenţia înspre investiţii„, spune acesta.

 


 

PS: Vrei să-ţi organizezi finanţele personale?

Iată programul intensiv care te duce rapid şi eficient la scopurile tale:
MONEY MASTERCLASS

(program intensiv de inteligenţă financiară şi strategii de prosperitate)

Comentează




* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.