fbpx

Cu ajutorul câtorva cuvinte poţi construi un discurs de o oră care nu spune nimic

Ziarul Financiar

Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac vorbitorii în timpul discursurilor?

Liderii români fac multe greşeli în timpul discursurilor pe care le ţin la şedinţele de sfârşit de an în faţa unui public sau atunci când vorbesc în faţa unor mulţimi, este de părere Andy Szekely, trainer şi cofondator al grupului de firme AŞ, care oferă servicii de coaching, training sau consultanţă.

Cele mai mari, dar şi cele mai întâlnite greşeli pe care le fac, atât managerii, cât şi oamenii politici sau alte personalităţi publice atunci când livrează un discurs, sunt lipsa contactului vizual între speaker şi auditoriu, nepotrivirea dintre gesturi şi informaţia prezentată, îmbrăcămintea neadecvată omului sau momentului sau aspectul general al discursului.

„Am întâlnit foarte mulţi oameni care preferă să vorbească la general, pentru că nu ştiu ce să spună sau pentru că vor să adoarmă oamenii. Un astfel de discurs este foarte folosit de către politicienii români. Doar cu ajutorul câtorva cuvinte se poate construi un discurs politic de o oră, care să nu spună practic nimic”, explică Szekely.

El spune că cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă discursurile susţinute în perioada campaniei electorale recente de către reprezentanţii principalelor partide locale.

 

 

Citeste tot articolul aici: https://www.zf.ro/profesii/andy-szekely-trainer-cu-ajutorul-catorva-cuvinte-poti-construi-un-discurs-de-o-ora-care-nu-spune-nimic-3659717/

Comentează




* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.