fbpx

De ce rămân angajaţii în companii în care nu le mai place să lucreze?

Oamenii rămân să lucreze în companiile în care sunt angajaţi, deşi nu le mai place ce fac, pentru că nu ştiu că există metode de schimbare, nu înţeleg cum li se potrivesc aceste metode sau, pur şi simplu, nu doresc să plece pentru că s-au obişnuit cu confortul, a afirmat pentru Wall-Street.ro, Andy Szekely, antreprenor şi specialist cu experienţa de peste 15 ani în educaţia adulţilor.

„Oamenii ar trebui să spună adevărul în oglindă!

Adică să ia o decizie clară în legătură cu ceea ce vor să facă cu viaţa lor.

Am observat că motivele pentru care oamenii rămân încremeniţi în proiect şi nu se schimbă pot fi aşezate în trei categorii: unii nu ştiu că e posibil sau că există metode de schimbare, alţii nu înţeleg cum se potrivesc concret la viaţa lor aceste metode, iar alţii nu doresc să se schimbe pentru că le place prea mult confortul.

Primele două cauze se rezolvă prin educaţie, iar ultimă prin decizie”, explică Szekely.

El adaugă că lipsa unei decizii ferme este extrem de nocivă pentru oameni.

„O decizie proastă este mai bună decât nicio decizie pentru simplul motiv că din deciziile greşite înveţi.

Prin indecizie nu faci decât să mori încet.

Oamenii care vin în Bootcamp pornind de la această lipsă de hotărâre sau de la lipsa clarităţii ori viziunii viitorului sunt aproximativ 30-40% dntre participanţi”, afirmă specialistul.

Bootcamp este un program lansat de Andy Szekely pentru dezvoltarea personală şi profesională a adulţilor cu spirit antreprenorial din România.

Înscrierea în program costă 1.385 euro şi include toate cheltuielile de cazare şi masa pentru o săptămână.

Proiectul cuprinde peste 60 de ore de training intensiv în şapte zile, la care se adaugă trei zile de training pe parcursul a şase luni.

„În general, în Bootcamp vin antreprenori, manageri de companii şi profesionişti liberali (freelanceri).

La ei se adaugă persoane din lumea sportului sau artişti şi o serie de români din diaspora. În fiecare sezon vin 4-5 români stabiliţi în străinătate, din toată Europa.

Din ţară, cred că am avut cursanţi din fiecare mare oraş, pentru că dezvoltarea personală nu ţine cont de geografie.

Procentul bărbaţilor şi femeilor participante este aproximativ egal, cu un oarecare plus în favoarea femeilor”, spune Szekely.

Sursă: Wall-Street

 

 

Comentează




* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.