fbpx

AAAH 52 de poveşti cu tâlc pentru conversaţii pline de inspiraţie

Timp de citire: 2 minute

Uneori, atunci când spunem povești, acesta este un mod blând prin care îi încurajăm pe ceilalți să gândească și să ajungă singuri la propriile lor înțelegeri. Alteori, le arătăm, cu ajutorul unei povești, cum pot să rămână calmi în situații neprevăzute, cum să-şi recapete echilibrul emoțional sau să vadă o situație din perspective diferite.

Cartea aceasta te încurajează să citești povești, dar și să spui povești. Poate că, după ce le citești prima dată, una singură va fi preferata ta. Fie că ești într-o seară alături de familie sau de prietenii tăi, spune-le și lor povestea ta preferată.

Un comunicator profesionist este acel om a cărui muncă are ca scop principal influența. Liderii, managerii, vânzătorii, dascălii, consultanții, trainerii, speakerii, terapeuții etc. sunt comunicatori profesionişti. Dincolo de meserii însă, orice om care vorbește sau scrie poate să învețe din tainele profesioniştilor. Cartea de față este probabil unealta cea mai simplă și plăcută pentru acest scop.

Ca autori, am îmbrățișat cariera de comunicatori și putem spune cu certitudine un lucru: nu există comunicator desăvârșit. În lumea vorbitorilor publici profesionişti există chiar o scurtă anecdotă pe tema… orice prezentare este ținută de trei ori:

  1. Cea pe care vrei să o susții
  2. Cea pe care o susții
  3. Cea pe care ai fi vrut să o susții

Indiferent câtă experienţă sau charismă ai, dacă ești onest cu tine, există mereu un ,mai bine” la care să te raportezi.

Beneficiarii vorbelor tale au nevoie de cunoaștere, de conștientizări și mai ales de inspirația care să îi determine să facă pasul către o schimbare pozitivă cât de mică. Abia atunci munca ta are impact și oferă valoare.

Dincolo de orice, rezultatele muncii tale de comunicator se pot sintetiza aşa:

Viața celor cărora le vorbești se schimbă în bine într-o manieră creativă.

 

Când comunici bine, propui ceva nou și inedit care înlocuiește sau schimbă (fie și foarte puțin) un mod învechit de a trăi. Asta presupune să creezi contextul pentru o abordare creativă.

Cumpără cartea "AAAH 52 de poveşti cu tâlc pentru conversaţii pline de inspiraţie"