fbpx

M-am plictisit de PowerPoint!

Un speaker bun transmite putere ( POWER ) și este relevant ( to the POINT ) chiar și fără POWER-POINT.

Dacă ai nevoie de o unealtă care să te ajute să faci comunicarea cu grupuri de oameni mai eficientă, ai ales cartea potrivită.

Am scris această carte nu pentru că detest PowerPoint-ul, ci pentru că m-am plictisit de el, așa cum este astăzi folosit în 90% dintre sălile de conferință.

Probabil că și tu ai această impresie, dacă te-am incitat cu tema cărții, așa că mă bucur să îți spun că în paginile ei vei găsi antidotul la plictiseala de slide-uri ( și mult mai mult de atât )!

”M-am plictisit de powerpoint” este cel mai practic text despre Prezentările cu public pe care l-am scris până acum.

Este un manual pentru pregătirea, livrarea și îmbunătățirea oricărei prezentări, indiferent că e vorba de mediul de business, de un speech într-o conferință sau de un toast.

Concret, poți lua orice metodă descrisă aici și o poți aplica imediat.

Motivul pentru care cred că, prin această carte, te pot ajuta vine din faptul că practic în fiecare zi (aproape) vorbitul în public, ca meserie, iar asta mi-a permis trei lucruri:

  1. să descopăr tehnici care funcționează,
  2. să le rafinez și să le dezvolt,
  3. să le simplific, astfel încât să ajung cu ele la statutul de soluții elegante.

Dacă și tu, la fel ca și mine, te-ai plictisit de PowerPoint, este pentru că acesta este foarte rar folosit în mod elegant, de către cei ce țin prezentări.

În majoritatea cazurilor, PowerPoint-ul este vedeta prezentării și îl pune în umbră pe prezentator.

În alte cazuri, slideurile plictisesc prin volumul uriaș de informație vizuală, folosit în detrimentul mesajului auditiv sau emoțional.

Așa că îți propun să analizăm PowerPointul din mai multe unghiuri, scopul este să înțelegi mai bine utilizarea slide-urilor ca mecanism de prezentare, inclusiv prin exemple ale unor experți în domeniu, cum ar fi Seth Godin.

Apoi îți arăt tabloul complet de instrumente de care are nevoie un speaker bun.

Dacă înveți să utilizezi powerPoint-ul în mod eficient și elegant rezultatul va fi că: Îți înjumătățești timpul de pregătire și dublezi impactul pe care îl ai prin discursul tău!

Iată ce înveţi:

  • Cum să foloseşti corect PowerPointul. PowerPointul este o unealtă, iar dacă ştii să o foloseşti îţi completează tabloul, nu distrage atenţia şi nici nu e în dezacord.
  • Cum să eviţi prezentările plictisitoare. Descoperi care sunt paşii care trebuiesc urmaţi ca tu să creezi o prezentare coerentă, interactivă şi cât mai concisă.
  • Cum să faci o prezentare memorabilă. La finalul vei fi în posesia uneltelor necesare care te vor ajuta să scoţi în evidenţă ideile pe care este clădită prezentarea şi cele care vrei să fie reţinute de public. Mesajul este  transmis mai clar iar rezultatul dorit este mai uşor de obţinut.
  • Cum să te documentezi pentru o prezentare. Vei găsi multe resurse şi exemple utile pentru următoarele tale discutsuri sau prezentări.