fbpx

Lecții învățate după primul workshop AS Inner Circle

Recent m-am înscris în programul de antreprenoriat AS Inner Circle organizat de Andy Szekely.

Suntem 20 de antreprenori cu experiență unde învățăm unul de la altul și avem ca scop să urcăm afacerea la următorul nivel.

Vreau să vă transmit 9 Nexus-uri pe care le-am obținut pentru mine din acest workshop pe lângă tot conținutul livrat. 

(Nexus termen menționat de Andy – Convingere nouă care are potențial foarte mare pentru Business-ul meu acum).

1. Dezvoltarea personală este un proces nu un eveniment!

Din moment ce ne dorim să fim mai buni trebuie să înțelegem că rezultatele majore se obțin în timp, printr-un proces educațional care este bine structurat și planificat. Dar, nu printr-o singură oră sau zi. 

AS Inner Circle durează 1 an și are multe elemente care garantat te pot face mai bun. De aceea și Professional Speaker durează 8 săptămâni pentru că este un proces prin care devii un orator profesionist.

2. Succesul în business este determinat 60% de piața, 30% de ofertă și 10% de vânzare!

Din acest moment, contează să asculți și piața ce necesități au, ca să le poți acoperi. Atât timp cât tu ești îndrăgostit într-o idee, nu înseamnă că este valabilă și pentru ceilalți. Îmi place că în cursul nostru de vânzări SELLification punem foarte mult accent pe identificarea nevoii care te poate determina să vinzi cu integritate mult mai ușor.

3. “Propuneți să faci un milion de dolari ca să devii omul care poate face milioane.” – Jim Rohn

Pentru antreprenori și lider contează ca primul milion să reprezinte o experiența de business pe care să o poată multiplica cu ușurință. Probabil, de aceea oamenii de succes nu pariază la jocurile de noroc.?

4. De câte ori ai chef să spui unei persoane cum să facă, întreabă-l înainte!

Am să o citez și pe Gina Calagiu – “Mai bine explic de o sută de ori decât, să fac de o sută de ori.” Contează să lucrăm cu oamenii noștri din echipă, ca să devină responsabili și independenți.

5. În viață, e mai important să obții mai întâi libertatea de timp după, pe cea financiară!

Mulți cred că dacă, voi genera mulți bani voi avea mai mult timp liber. Dacă încă nu ai învățat cum să ai timp liber, garantat când vei avea mai mulți bani ca antreprenor sau lider, vei avea nevoie și de mai mult timp pentru a gestiona afacerea sau echipa.

6. Atunci când tratezi o convingere cu logică, își pierde 50% din putere!

Orice convingere pe care o ai și te oprește să acționezi analizeaz-o logic și vei vedea că începe să nu mai aibă atât de mult sens. De multe ori zic fraza: “Analizează rațional un pic lucrurile.”

7. N-o să-mi iasă până o să-mi iasă!

După 13 ani de antreprenoriat și leadership, am impresia acesta este sloganul meu!?

8. Analizează resursele celui care a zis!

Suntem obișnuiți, să urmărim mari experți internaționali și să ne ghidăm după Nexus-urile lor în viața. De fapt, foarte puțin analizăm din ce context ei s-au expus, ce cunoștințe, experiențe, relații și resurse financiare au. Orice idee, luată dintr-o carte sau video pe Youtube, e nevoie de adaptat la situația și etapa la care se află business-ul tău.

9. Mediul în care înveți îți oferă cea mai mare valoare!

Timp de 3 zile cât am petrecut alături de 20 de antreprenori de succes, am reușit să învățăm, unul de altul, cât nu am reuși să învățăm singuri timp de un an.

Concluzia mea la final de workshop:

Am obținut o relaxare mentală și siguranță că pot urca la următorul nivel având energia, siguranța și cunoștințele potrivite.

Cu inspirație și încredere,

Ilie Dercaci.

Comentează
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.