fbpx

Modelling pentru bărbaţi şi pentru femei….. de la copii …

Timp de citire: 2 minute

În vacanţa de iarnă am învăţat să schiez !
(Da, nu ştiam… !)

Experienţa de învăţare a costat 6 ore, aproximativ 50 de trânte şi o răceală (cauzată de prea mult entuziasm la urcat pârtia prin ger)

Să explic:

Grupa de cursanti a fost formată din 7 persoane.

Cu toţii au învăţat să schieze într-o anumită măsură (cursurile de schi durează de regulă 3 zile).

Având la dispoziţie doar o zi şi jumătate, eram foarte motivat să învăţ cât mai repede.

Ca abilităţi de schior, cred că am obţinut rezultate mult mai bune decât toţi ceilalţi. (Nu am să reproduc aprecierea instructorului. Crede-mă pe cuvânt.)

Cum am făcut ?

Cu o zi înainte am închiriat schiuri şi timp de două ore am pândit şi am repetat aproape ca un robot felul în care un instructor de schi antrena o grupă de copii începători.

Am copiat cât de mult am putut şi în consecinţă am căzut de foarte multe ori, pentru că eram atent la mine şi la ei în acelaşi timp.

Seara înainte de culcare, am vizualizat în stare de relaxare profundă cele mai reuşite mişcări. Procesul a durat cam 10 minute.

A doua zi am urmat exact îndrumările instructorului în primele 2 ore. În următoarele două ore…. Nu a mai fost cazul… Pur şi simplu, am practicat.

Finalul poveştii !

***
Motivul pentru care am scris despre asta ?
Lecţia care există în această experienţă !

O manieră excelentă prin care să îţi accelerezi învăţarea unei abilităţi fizice (înnot, şofat, etc.) este să îi copiezi pe cei care fac deja bine ceea ce vrei să înveţi (se mai numeşte modelling).

Apoi repetă mişcările lor, până când corpul tău înţelege măcar o parte din ele.

Abia apoi cere explicaţii logice de la un profesionist (instructor). În final, practică până când obţii rezultatul dorit. Nu renunţa chiar dacă doare.

Este maniera în care învaţă copiii mici. Şi este cea mai rapidă formă de învăţare a abilităţilor esenţiale pentru viaţă.

Copiii mici când învaţă să meargă cad, plâng, se ridică şi merg din nou. Apoi râd !

Fă şi tu la fel !

Inspiraţie !
andy szekely
Ţi-a plăcut? Dă-l mai departe.
 
 

Comentează
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.