fbpx

Pericolul este un aspect ocazional al frumuseţii

”Vreau să mă dezvolt… Vreau să ies din rutină… Vreau să îi inspir pe ceilalţi… Dar mă tem că este prea periculos…”

Câţi oameni nu se blochează cu genul acesta de justificări mentale?

Mult prea mulţi!

Pericolul face parte din viaţă aşa cum siguranţa face parte din ea.

Ce s-ar întâmpla dacă ai crede că, de fapt, pericolul e un lucru bun? 

Bine dozat, el este chiar un lucru necesar… Sunt două forţe absolut esenţiale care ne menţin „în priză” în viaţa de zi cu zi: nevoia de certitudine şi nevoia de incertitudine.

Prima ne conferă siguranţă, a doua ne asigură evoluţia, creşterea

La fel ca polarităţile unei baterii, ele se potenţează reciproc şi ne dau energie.

Din păcate, majoritatea oamenilor preferă certitudinea în detrimentul incertitudinii şi implicit, evită pericolele în favoarea protecţiei.

Din fericire, oamenii cu realizări importante, leaderii autentici sunt cei care îşi asumă riscuri calculate, care tolerează o doză de pericol pentru a realiza lucruri măreţe şi lucruri frumoase… Astfel, pericolul devine un aspect al frumuseţii!

Pur şi simplu, oamenii curajoşi sunt frumoşi prin ceea ce fac şi prin ceea ce sunt!

Temerarii care au zburat pentru prima dată cu un aparat de zbor au fost poate consideraţi nebuni, dar nişte nebuni frumoşi pe care lumea îi admiră şi astăzi…

Când Edmund Hillary a cucerit cel mai înalt pisc al lumii, Everest, în 1953, probabil că mulţi au considerat că e prea periculos, şi cu atât mai mult l-au admirat… Sigur, nu tot ce este periculos este şi frumos, dar în fiecare asumare temerară a unui risc există o doză de frumuseţe… o picătură din frumuseţea spiritului uman exprimându-se în lume.

Când vrei să îţi asumi un risc, gândeşte-te că viaţa este frumoasă (şi) pentru că tu ai înfruntat un oarecare pericol şi ai trecut dincolo de rutină cotidiană.

  1. B. Shaw spunea: „Oamenii rezonabili privesc lumea aşa cum este şi se întreabă DE CE? Oamenii nerezonabili privesc lumea aşa cum şi-ar dori să fie şi se întreabă DE CE NU? De aceea orice progres aparţine oamenilor nerezonabili!”

Acest mesaj nu este o invitaţie la gesturi necugetate ci, mai curând, la riscuri calculate. Să fii nerezonabil este una dintre virtuţile spiritelor puternice!

Inspiraţie!
andy szekely

 

 

Comentează




* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.