fbpx

[VIDEO] Renunţă la ceva vechi ca să poţi primi altceva nou în schimb!

Astăzi vreau să îţi ofer o perspectivă oarecum diferită de ceea ce, probabil, te-ai obişnuit să primeşti de la diverşi autori despre EFICIENȚĂ și PRODUCTIVITATE:

PERSPECTIVA ELIBERĂRII (perspectiva renunţării, perspectiva lăsatului în urmă)

Aceasta este legea fundamentală a vacuumului, a vidului, care spune că în Univers este necesar să renunţi la ceva ca să poţi să primeşti ceva în loc.

Te invit să urmărești video-ul de mai jos și apoi să mergi la P.S.-ul de la finalul acestui articol pentru a afla continuarea poveștii:

 

 

Imaginează-ţi că mergi pe stradă cu o cutie foarte mare în mână şi tot timpul cât păşeşti pe stradă strigi Vă rog să îmi daţi o cutie în mână”.

Oamenii din jurul tău se vor uita la tine şi vor zice Unde să pun acea cutie pentru că deja ai mâinile ocupate?!

Cam aşa se întâmplă şi cu activităţile de zi cu zi.

 

Cât de productiv eşti?

Dacă îţi aglomerezi foarte mult mâinile cu tot felul de activităţi va fi foarte dificil să primeşti în mâinile tale activităţi noi, lucruri sau obiecte noi…

 

Să-ţi ofer şi eu o altă perspectivă.

Să presupunem că te trezeşti dimineaţă şi deschizi laptopul şi începi să răspunzi la e-mailuri.

Şi din e-mail în e-mail ai sentimentul că eşti productiv pentru că eşti odihnit, începi să rezolvi tot felul de probleme pe care ţi le pun alţii pe masă prin intermediul e-mailului şi se face ora 12:00, 13:00, chiar 15:00 după-amiază.

Constaţi că niciuna dintre priorităţile tale nu a fost pusă în funcţiune.

De ce?

Pentru că ţi-ai umplut mâinile cu tot felul de activităţi şi nu le-ai lăsat să plece de la tine pentru a-ţi umple mâinile cu ceea ce e cu adevărat important.

Cam aşa funcţionează legea vidului sau a vacuumului.

Pur şi simplu laşi să plece din viaţa ta tot ceea ce nu îţi trebuie sau nu este prioritar pentru tine…

 

Am să-ţi dau un exemplu: în urmă cu ceva vreme, un trainer american mi-a spus că ar fi bine să fac curat în dulap dacă vreau să atrag în viaţa mea mai multă prosperitate.

Şi am început să râd.

Care-i legătura între a avea mai mulţi bani şi a avea curăţenie în dulap?!

Există o legătură.

Legătura este una uşor ezoterică, şi anume, dacă în jurul nostru sunt tot felul de obiecte care nu îți mai trebuie, tot felul de haine pe care nu le mai porți, tot felul de obiecte de mobilier pe care nu le mai folosești, acele obiecte ne compun microuniversul în care trăim.

Ajungem să ne obişnuim cu ele şi nu ne mai dorim lucruri noi, tocmai pentru că ne-am obişnuit cu acel ”vechi” din jurul nostru.

În consecinţă, dacă vrei să atragi în viaţa ta lucruri noi e important să renunţi la cele vechi.

E valabil pentru obiceiuri, pentru obiecte, e valabil şi pentru relaţii (deşi destul de dureros în această privinţă, dar când te-ai obişnuit să faci şi asta, vei observa că începi să activezi motorul dorinţei).

Cu alte cuvinte dacă vrei să fii eficient şi vrei să fii productiv în viaţa ta este bine să începi prin a elimina lucrurile care nu-ţi mai trebuie.

Despre asta vom mai vorbi.

Deocamdată, este doar o invitaţie pe care ţi-o fac, să te gândeşti ce poţi să laşi în urmă, ce poţi să arunci, ce curăţenie să faci în dulap pentru a te pregăti pentru noul TU care urmează să intre în viaţa ta!

 

Inspiraţie!
andy szekely

P.S: Dacă te întrebi dacă am urmat sfatul acelui trainer american, răspunsul este… DA.

În primul weekend după întâlnirea cu el am luat la rând toate dulapurile și sertarele din casă și am scos câțiva saci de lucruri de care nu mai aveam nevoie, pe care nu le mai folosisem de ani buni sau care erau stricate…

Nu a fost ușor. A trebuit să mă lupt cu dialogul interior și cu impulsul de a nu renunța la ele… ”Asta s-ar putea să îmi mai trebuiască cândva”, ”Asta e încă bună”, ”Asta mi-a plăcut foarte mult…”, ”Pe asta poate o repar…”.

În cele din urmă, am reușit ”să mă conving” că dacă nu le-am folosit atâta timp sunt slabe șanse să le mai folosesc cândva și că mai bine să ajungă la cineva care are cu adevărat nevoie de ele ACUM decât să stea îngrămădite în vreun colț pentru… CÂNDVA.

Rezultatul imediat?

Nu doar am câștigat foarte mult spațiu dar m-am simțit plin de energie, motivat și…mândru de mine. :)

Rezultatul pe termen lung?

Am câștigat mai mult TIMP (când caut ceva, știu că fiecare lucru e la locul lui fără să fie ”îngropat” sub un morman de alte lucruri…)

Am câștigat mai mulți BANI (o parte dintre lucruri le-am vândut și am scos niște bani frumoși pe ele. În plus, nu mai cheltui banii pe lucruri inutile ;) )

Am câștigat BUCURIE (o mare parte din lucruri le-am donat, iar recunoștința celor care le-au primit a fost ca o confirmare în plus că am făcut un lucru bun)

Am câștigat CLARITATE (știu exact ce lucruri am și ce lucruri trebuie să achiziționez)

Am câștigat FERMITATE (mă gândesc de două ori înainte să mai cumpăr ceva sau să iau un lucru care nu îmi trebuie cu adevărat).

…Iar toate aceste efecte s-au extins și în celelalte arii ale vieții mele pentru că s-a schimbat ceva în mindsetul meu!
Nu mă crede pe cuvânt, ci…fă o încercare!

 

 

Comentează
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.