fbpx

Tehnici de public speaking: Cum depășești teama în doar 3 zile

Discursurile şi leadershipul se învaţă vorbind şi acţionând, nu doar citind, este de părere Andy Szekely, antreprenor, autor şi speaker profesionist.

Mai mult decât atât, arta vorbitului în public se poate învăţa în doar trei zile, iar teoriile se aplică oricărui tip de discurs.

Ai nevoie de două ingrediente: „Să ştii conţinutul (Ce vrei să transmiţi)” şi „Să ştii metoda (Cum să transmiţi)”, spune specialistul.

Cum devii un speaker peste weekend

Desigur, ai nevoie de susţinere pentru a ajunge la o astfel de performanţă, însă dacă îţi doreşti să depăşeşti această barieră, Andy Szekely îţi propune un Bootcamp creat special pentru cei ca tine.

„Metoda pe care noi o predăm este unică în lume şi presupune să ştii exact în fiecare clipă a prezentării tale în ce formă să pui conţinutul pe care îl prezinţi”, spune speakerul.

Practic, există cinci „cofraje” în care acest conţinut să fie „turnat” de către participanţii care vin în tabăra sa.

„Partea interesantă este că cele cinci cofraje funcţionează pentru orice tip de conţinut, de la poveştile personale emoţionante, până la specificaţiile tehnice ale unui produs”, susţine specialistul.

Ce faci într-un Bootcamp de public speaking

Bootcamp înseamnă tabără de antrenament, asemănător cantonamentelor sportive. „Nu prea facem altceva. Ne scufundăm 100% în procesul de învăţare”, explică acesta.

După cele 3 zile, ai ocazia să vorbeşti pe o scenă în faţa unui public plătitor care îţi va oferi feedback pe formulare speciale, pregătite de organizatori.

„Este o experienţă unică excepţională pentru cursanţi pentru că au ocazia să crească accelerat şi să contribuie masiv în acelaşi timp la procesul de învăţare al altor oameni”, spune Andy Szekely.

El numeşte această tabără „un cocktail de experienţă şi învăţare foarte puternic”, pe care l-a imaginat în urmă cu 3 ani şi care „a funcţionat impecabil de la prima încercare”.

Ca exemplu concret, Szekely spune că jumătate dintre cei care au trecut prin acest proces sunt acum speakeri frecvenţi pe scenele de business şi de dezvoltare personală din România.

Cum treci psihic peste teamă în doar trei zile

Printr-un cocktail de trei metode dintre care cea mai importantă este „desenzitivizarea treptată”, răspunde expertul.

Aceasta presupune să repeţi diverse porţiuni din discurs de suficiente ori, până când fluenţa pe care o câştigi îţi dă încredere că poţi spune tot discursul cursiv.

„La asta adăugăm un tip foarte specific de feedback pe care participanţii îl învaţă din prima zi şi tehnicile de încălzire pe care noi le folosim ca speakeri profesionişti cu câteva zeci de secunde înainte de a începe să vorbim”, completează acesta.

Autor: Oana Bucurenciu
Sursa: Business24

P.S: Îți propui să înveți vorbitul în public și să devii un lider autentic? Intră pe: https://www.speakerelite.ro/ și rezervă-ți un loc la primul program complet de public speaking din România.

Comentează
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.